X

Dragi starši, podporniki

Biti starš je velika odločitev in odgovornost. Dolžnost staršev je, da otrokom ponudimo najboljše, po naših najboljših močeh. V to sodi tudi skrb za njihovo zdravje in odraščanje v ljubečem okolju. 

V preteklem tednu nas je zelo zbodla izjava predsednik Vlade Marjana Šarca: Za razliko od nekaterih staršev je vlada odgovorna. Tudi ob gledanju neobjektivnega intervjuja Marcela Štefančiča z dr. Marko Pokornom v Studio City nismo ostali ravnodušni.

Odzvali smo se s:

  • pismom RTV in Varuhinji pravic gledalcev
  • pismom Marcelu Štefančiču osebno
  • pismom predsedniku vlade Marjanu Šarcu
  • pismom Varuhu človekovih pravic Petru Svetini

Odgovore pričakujemo.

Take situacije se vrstijo iz tedna v teden. In vedno več jih bo. Pritisk bo vedno hujši. Naša edina pot in naloga je, da smo še naprej  aktiven in enakovreden sogovornik,  drugače nas bodo v trenutku poteptali. Retorika se močno zaostruje in postaja agresivnejša nestrpnejša. Predsednik vlade je spremembo novele zakona o nalezljivih boleznih napovedal za april 2020.

Zato moramo biti v prihodnjih mesecih zelo aktivni. Prisotni v javnosti.  Naše najbolj nujne naloge glede na zaostrovanje situacije:

  1. Stalno izvajanje PR pritiska na enak način kot v preteklih dveh tednih
  2. Priprava gradiv in pravne podlage za kazenske ovadbe

Hvala za vsa pisma hvaležnosti in podpore, ki ste nam jih poslali v teh dneh. Nekateri ste nas spraševali, če nam lahko v podporo nakažete del dohodnine. To trenutno še ni mogoče, ker mora društvo obstajati vsaj 2 leti, lahko pa nam boste na ta način pomagali prihodnje leto. Vnaprej hvala.

Glede na EU smernice bo leto 2020 prelomno in polno izzivov.

Da bomo lahko dobro in na polno delali še naprej, vas prosimo za finančno podporo v obliki mesečnih donacij. Položnice moramo plačevati vsi in če čas namenjamo boju za svobodo odločanja nas in naših otrok, ga zmanjka za služenje denarja za položnice. Hvala za vašo podporo!

 

TRR: NLB SI56 0297 3026 2687 755
SWIFT / BIC:  LJBASI2X

Združenje za naravni razvoj otrok, Smrečnikova ulica 16, 8000 Novo Mesto

 

Prosimo, širite glas in ozaveščajte.

Kot verjetno veste, Facebook zaradi narave naših objav skrbi, da so vidne čim manj ljudem. Zaradi njihovih pravil in blokad načrtujemo seljenje na drugo platformo, ki ne bo krnila komunikacije. Če poznate še koga, ki bi mu informacije v naših e-novicah koristile, vas prosimo, da mu prepošljete to sporočilo in ga povabite k prijavi.

 

Prijava na e-novice >> TUKAJ


2021 © Združenje za naravni razvoj  |  Politika zasebnosti  |  Pogoji uporabe