X

Gibanje Corvelva – neodvisna analiza cepiv v Italiji

Italijansko gibanje Corvelva, (Coordinamento regionale veneto per la libertà di vaccinazioni – Regionalno gibanje Veneta za svobodo cepljenja) deluje že od leta 1993. Rezultat gibanja je regionalna ukinitev obveznosti cepljenja v letu 2008 za vse rojene od 1. januarja 2008.

Od leta 2014 do danes so se pritiski za cepljenje samo še stopnjevali, poleg tega so v Italiji z letom 2017 uvedli še 10 obveznih cepiv, otroci, ki niso imeli dokazil o cepljenju, pa so morali ostati doma. Ponekod so necepljene otroke pred šolo pričakali orožniki, ki so preprečili njihov vstop v šolo. Nova vlada je uredbo prestavila na novo šolsko leto, vendar se je kmalu spet izrekla za prepoved vstopa v šolo. Ljudje so vedno bolj odločno stopali v boj proti tem totalitarnim pritiskom države.

Nacionalna zbornica biologov donira za neodvisno analizo cepiv

Corvelva je oktobra 2018 od Nacionalne zbornice biologov, katere predsednik je Vincenzo D’Anna, dobila 10.000 € za analizo cepiv. D’Anna je poudaril, da želi financirati analize cepiv, saj analize, ki jih opravljajo univerze in nacionalni laboratoriji, niso neodvisne. S tem je povzročil veliko nasprotovanj, predvsem s strani univerzitetnih profesorjev, ki jih farmacevtska industrija plačuje za svoje raziskave (intervju s predsednikom Vincenzo D’Anna v reviji Nature: https://www.nature.com/articles/d41586-018-07464-0).

Razlog za to donacijo je predvsem v neodzivnosti nacionalnih laboratorijev na prošnjo Posebne preiskovalne komisije poslanske zbornice za osiromašeni uran, da bi nadaljevali s preiskavami, ki jih je komisija začela in katere ugotovitve so s prstom pokazale na cepiva, predvsem na napačno administracijo in kontaminacijo cepiv. (https://www.ilfattoquotidiano.it/2018/02/16/commissione-inchiesta-sulluranio-il-caso-dei-vaccini-ai-militari-manca-analisi-pre-vaccinale-e-le-linee-guida-sono-disattese/4162547/). Samo Corvelva se je odzvala na prošnjo preiskovalne komisije, nove analize bi lahko potrdile ali ovrgle v preteklosti že opravljene analize organizacije. Corvelva je objavila tudi laboratorijske metode, s katerimi so bile opravljene analize (https://www.corvelva.it/speciali-corvelva/analisi/vaccingate-analysis-methods-pre-disclosure.html).

Seznam analiziranih cepiv

Corvelva je do sedaj objavila poročila o rezultatih nekaterih analiziranih cepiv:

  • Vivotif (cepivo proti tifusu, proizvaja: PaxVax iz Švice),
  • monovalentno cepivo proti ošpicam (Attenuvax, proizvajalec: Merck),
  • Infanrix Hexa (šestvalentno cepivo proti davici, tetanusu, oslovskemu kašlju-acelularno, polio, HiB in hepatitis B, proizvajalec: GlaxoSmithKlein),
  • PolioInfanrix-monovalentno proti polio (proizvajalec: GlaxoSmithKlein),
  • Priorix Tetra (štirivalentno cepivo proti ošpicam, mumpsu, rdečkam in noricam; proizvajalec: GlaxoSmithKlein)
  • MMR vax Pro (trivalentno cepivo proti ošpicam, mumpsu in rdečkam; proizvajalec: MSD Vaccins),
  • Hexyon (prav tako šestvalentno cepivo kot InfanrixHexa; proizvajalec: Sanofi Pasteur)
  • Gardasil9 (devetvalentno cepivo proti HPV; prozvajalec: Merck).

Rezultati neodvisne raziskave cepiv so zaskrbljujoči

Corvelvo so zanimali predvsem biološka in kemijska kontaminacija, zato so naročili analize pri mednarodno priznanih laboratorijih, ki jih še ne želijo razkriti, saj analize niso še dokončane.

Nekatera od analiziranih cepiv imajo pomembne ravni bioloških onesnaževalcev, ki bi lahko ogrozile njihovo učinkovitost in varnost. V živih cepivih so odkrili različne genetske mutacije zaradi katerih sevi v cepivu odstopajo od deklariranih sevov. Za nobeno od najdenih mutacij ni znano, kako vpliva na infektivnost virusa ter na imunski sistem ljudi.
(https://www.corvelva.it/speciali-corvelva/analisi/vaccingate-5-su-7-vaccini-analizzati-non-sono-conformi.html).

Krajše poročilo o metagenomski analizi serije cepiv, ki je trenutno v uporabi v Italiji preberite TUKAJ (dokument v angleščini).

Z navdušenjem in spoštovanjem spremljamo in podpiramo delo gibanja Corvelva, ki prinaša s seboj upanje za velike spremembe. Seveda pa pri tem mislimo, da je potrebno tudi medsebojno sodelovanje in delo vsakega od nas, ki lahko kakorkoli pripomore na poti do resnice. Dela v Sloveniji nihče ne bo opravil namesto nas.

Priloge:


2022 © Združenje za naravni razvoj  |  Politika zasebnosti  |  Pogoji uporabe