X

Odličen komentar mamice D. R. na trenutno situacijo

»Nič dobrega se ne obeta in zaradi takih napovedi kot so v tem članku, bi morali biti zaskrbljeni VSI. Ne samo tisti, ki zdaj nasprotujemo OBVEZNEMU cepljenju, ampak res VSI, čisto vsi.

Zakaj? Zato ker v prvi vrsti sploh ne gre za samo cepljenje. Gre za temeljno človekovo pravico odločanja o svojem telesu, gre za starševsko pravico odločanja in vzgajanja svojih otrok, gre za svobodo vsakega posameznika, da zavrne katerikoli medicinski poseg, s katerim se ne more strinjati. Sicer se bodo tudi pri nas kmalu začele t.i. “medicinske ugrabitve”, ki jih že nekaj časa lahko spremljamo po vsem svetu. Zato je moral umreti angleški deček Alfie, saj staršem ni bilo dovoljeno, da ga odpeljejo na zdravljenje v tujino. Iz podobnega razloga so slovenski zdravniki na smrt obsodili deklico Nežo, ki so jo starši komaj rešili pred njimi in je še danes živa prav zato, ker so jo odpeljali drugam. Tudi Rene danes ne bi brcal žoge z obema svojima nogicama, če se njegova mamica ne bi zanj borila, ne glede na vse grožnje, poniževanje in posmehovanje, ki jih je bila deležna s strani slovenskega zdravstvenega sistema. Takih zgodb je preveč!

Tisti, ki do zdaj s cepljenjem sebe ali svojih otrok niste imeli problema in se počutite varne, zaščitene in svobodne, se morate zavedati, da se zelo hitro lahko znajdete na drugi strani. Čisto vsakemu se to lahko zgodi. Tudi sama sem bila prepričana, da se meni to nikoli ne bo, da se ne more meni to zgoditi, dokler se mi ni. Nikoli nisem bila apriori proti cepljenju zaradi nekega prepričanja ali ker bi to bilo “cool”. A ko enkrat vidiš in doživiš, kaj lahko cepivo povzroči, tega enostavno ne moreš več dopustiti. Za nobeno ceno!

Ne pravim, da bi morali cepljenje prepovedati. Kdor je prepričan, da je zanj to najbolje, naj izvoli. Toda nikogar, ki tega noče, ne bi smeli v kaj takega prisiliti. Noben medicinski poseg ni brez tveganja, zato tudi noben medicinski poseg ne sme in ne more biti OBVEZEN. Vedno obstaja drugo mnenje in vedno obstaja več poti do cilja. Konec koncev pa so tudi zdravniki samo ljudje in kot taki delajo napake. Medicinske napake so v ZDA na 3. mestu vzrokov umrljivosti, verjetno pa pri nas ni bistveno bolje.

Naši mediji zdaj veselo poročajo o nemškem predlogu zakona, ki po mojem mnenju ne bo nikoli sprejet, če ne drugega že zaradi njihove zgodovine. Ne povejo pa, da je podoben predlog v Avstriji bil zavrnjen, da Švica, Nizozemska, Švedska, Španija,… in številne druge države ne poznajo obveznega cepljenja, ampak je pri njih cepljenje le priporočeno. Ne povejo niti tega, da so ošpice bolj ali manj ves čas prisotne, le da se jih pred začetkom cepilnih kampanj sploh ni diagnosticiralo, ker so zdravniki bili prepričani, da cepljena oseba ne more zboleti. Pa zbolevajo in to še kako! V vseh dosedanjih izbruhih je bilo največ obolelih med odraslimi, ki prav zaradi cepljenja v otroštvu sedaj niso več imuni. Prebolevanje otroških bolezni v odraslosti pa je veliko nevarnejše. Ne povejo niti tega, da je prebolevanje ošpic v otroštvu znanstveno dokazan zaščitni faktor za številne hude bolezni v odraslosti. Necepljene otroke krivijo za izbruhe bolezni med odraslimi cepljenimi neimunimi osebami.

Sploh pa se mi zdi smešno, ko zvečer na poročilih poslušam, da imamo v Sloveniji že kar 7 primerov ošpic. Mislim resno, 7!!! To, da je bilo leta 2017 po podatkih NIJZ več kot 9000 primerov noric, pa nihče ni trenil z očesom, ker seveda to cepljenje ŠE ni obvezno. V ZDA pa je in od takrat so tudi norice enako smrtonosne kot ošpice in se okoli tega zganja enak cirkus. Imeli smo tudi kar 112 primerov tuberkuloze, za katero cepljenje ni več obvezno zaradi neučinkovitosti cepiva, pa tega tudi ni bilo na poročilih. Tudi 39 novih primerov okužbe s HIV ni bilo na dnevniku, so pa skoraj križali zobozdravnico, ki je zavrnila pacienta s to boleznijo. Za razliko pa bodo zdravnici, ki zavrača necepljene otroke, verjetno podelili kako priznanje zaradi tega. Če bi se tako kot ošpic bali tudi spolno prenosljivih bolezni, verjetno ne bi imeli vsako leto cca. 2000 novih prijavljenih primerov, med njimi tudi 49 primerov sifilisa. Zaradi 15 primerov hepatitisa B letno so se odločili, da morajo po novem biti cepljeni že 3 mesečni dojenčki, da se slučajno ne bi nalezli ob uživanju prepovedanih drog in rizičnih spolnih odnosih, kot je to v navadi. Za kar 214 primerov oslovskega kašlja v letu 2017 pa NIJZ pravi ” Med zbolelimi je bilo 160 oseb (75 %) cepljenih proti oslovskemu kašlju.” vir: NIJZ Epidemiološko spremljanje nalezljivih bolezni v letu 2017.

Lahko bi še naštevala v nedogled, a vse to sploh ni tako važno, ker ko si enkrat postavljen pred dejstvo, da moraš po zakonu dovoliti nekaj, kar je otroku že enkrat škodilo, ni več druge poti, kot da se temu upreš.«

Mamica D. R.


2021 © Združenje za naravni razvoj  |  Politika zasebnosti  |  Pogoji uporabe