X

»Največje tveganje za človeštvo«*

»Največje tveganje za človeštvo«* niso necepljeni, ampak nepriznavanje potencialnih škodljivih učinkov cepljenja!

* Izjava se nanaša na Svetovno zdravstveno organizacijo in mednarodne medije, ki zdaj trdijo, da: “so kritiki cepiv eno od 10 največjih zdravstvenih tveganj za človeštvo.”

Evropski forum za vigilanco cepiv (EFVV) je jeseni 2018 pred razpravo o Nadzoru kakovosti cepiv v Rimu Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) poslal odprto pismo, ki ga je podpisalo več kot 130 organizacij iz vse Evrope, tudi Združenje za naravni razvoj otrok. Odprto pismo je TUKAJ.

Svetovna organizacija je neodločnost na področju cepljenja uvrstila med 10 svetovnih groženj na področju zdravja v letu 2019. Prepričani so, da: »Nenaklonjenost ali zavrnitev cepljenja kljub razpoložljivosti cepiv lahko ogrozi napredek pri odpravljanju bolezni, ki jih je mogoče preprečiti s cepljenjem. Cepljenje je eden stroškovno najučinkovitejših načinov za preprečevanje bolezni – trenutno preprečuje 2-3 milijone smrtnih primerov na leto, nadaljnjih 1,5 milijona pa bi se bilo mogoče izogniti, če bi se globalna pokritost s cepljenjem izboljšala.« Spisek 10 globalnih groženj v 2019 po mnenju WHO-ja je TUKAJ.

EFVV na to odgovarja obširno in z referencami. Celoten odgovor je TUKAJ.

Povzetek sporočila EFVV:

Svetovna Zdravstvena Organizacija (WHO) trdi, da so kritiki cepiv eden izmed desetih najbolj perečih zdravstvenih izzivov za človeštvo v letu 2019. Obenem je naraščajoče število alergij, avtoimunskih in nevrorazvojnih bolezni, ki jih lahko dokazano povežemo s potencialnimi stranskimi učinki cepiva, postalo globalna epidemija in kaže na to, da so cepiva postala pravi izziv za globalno zdravje v današnjem času.

Trenutno ni neodvisnega nadzora varnosti in učinkovitosti cepiva, samo proizvajalec je odgovoren za vse podatke o cepivu. Precejšnji zneski so bili izplačani žrtvam cepilnih poškodb v nekaterih državah, druge pa ne nudijo denarnega nadomestila.

Raziskave kažejo, da je le majhen delež teh neželenih učinkov prijavljenih ali priznanih, realna številka je po vsej verjetnosti veliko večja od uradno priznanih učinkov. Nedavna EU resolucija o neodločnosti na področju cepljenja poudarja potrebo po večji transparentnosti in preverjanju varnosti na tem področju.

Znanstvena preiskava v Italiji je razkrila vzročno povezavo med vojaškimi cepljenji ter avtoimunimi boleznimi in rakom, kar je privedlo do uvedbe močnejših varnostnih ukrepov. Neodvisne analize drugje v Italiji so razkrile številne neznane nečistoče v cepivih, kot tudi neskladje v sestavinah zabeleženih na oznakah cepiv. Testi za cepiva ne zahtevajo pravega placeba in izbrane kohorte ne predstavljajo ciljnega trga.

Zato EFVV poziva k ponovni oceni trenutnega cepilnega programa ter k odprti in pošteni znanstveni diskusiji na to temo. Ponujamo vam z referencami opremljen podrobni seznam mehanizmov za potencialne nevrološke in imunološke poškodbe povzročene s cepivi:

 1. genetska predispozicija in polimorfizmi posameznih nukleotidov
 2. okoljska obremenitev s toksini
 3. alergijske reakcije na sestavine
 4. avtoimune reakcije
 5. vnetje in sproščanje citokinov
 6. toksične sestavine
 7. škoda povzročena z adjuvansom
 8. kontaminanti/onesnaževalci
 9. navzkrižna peptidna reaktivnost
 10. spremembe mikrobioma
 11. sinergijski učinek z drugimi nevrotoksičnimi sredstvi

Zaključki: Glede na podane znanstvene ugotovitve v članku, glede na dejstvo, da so ravni cepilnih poškodb močno podcenjene in da tudi EU resolucija zahteva večjo transparentnost, razkritje navzkrižja interesov in več financiranja neodvisnih raziskav o cepivih in njihovih adjuvansov, EFVV poziva k nujnosti uporabe informiranega soglasja in načela previdnosti, s polno transparentnostjo podatkov in umikom obveznega cepljenja po svetu, da bi preprečili ireverzibilno škodo za celo generacijo.

Nobena sestavina cepiva ne bi smela biti škodljiva na noben način, ravni varnosti morajo biti prilagojene fiziološko, izbrani naj so primerni peptidi (ne DNK), da se izognemo navzkrižni reaktivnosti in cepivom bi se morali v nosečnosti izogibati.

Danes temu ni tako. Odločevalci morajo zato ohraniti odprtost za možne nevarnosti, ki jih cepljenje lahko povzroči in sprejeti nujne ukrepe.


2021 © Združenje za naravni razvoj  |  Politika zasebnosti  |  Pogoji uporabe