X

Poročilo s seminarja »Bodimo bolj zdravi«

V soboto, 21. septembra zjutraj se nas je v prijetno urejeni dvorani zbralo na desetine staršev. Radovedno smo čakali na začetek. Pričakovali smo znanstvena dejstva o škodljivosti cepiv in konkretne nasvete, kako pomagati otroku, ki so ga cepiva poškodovala. In to smo tudi dobili. Poudariti želim, da mi je zelo veliko pomenilo tudi srečanje podobno mislečih staršev, ki se ukvarjamo s podobnimi izzivi.

Začelo se je z energično ameriško zdravnico dr. Sherri Tenpenny. V Slovenijo je prišla predavat prvič in po aplavzu sodeč gotovo ne zadnjič. Da je bilo predavanje razumljivo vsem, sta poskrbeli vrhunski tolmački, ki smo ju lahko spremljali prek slušalk.

Prvi del je bil posvečen oslovskem kašlji in cepivu proti oslovskemu kašlji. Od zdravnice dr. Tenpenny-jeve smo izvedeli, da je oslovski kašelj lahko zelo nevaren zgolj pri dojenčkih mlajših od treh mesecev. V državah 1. sveta je smrtnost zaradi oslovskega kašlja 0,2 %. Cepiva za oslovski kašelj so si med seboj različna. Kar malo smešno je bilo videti podatke WHO, da različna cepiva vsebujejo različne antigene v različnih odmerkih, da proizvajalci uporabljajo različne načine izdelave, čiščenja in detoksikacije, različne adjuvante v različnih koncentracijah (formaldehid, aluminijev hidroksid, fosfat, thimerosal …). . Kot da odmerjajo na tržnici nekaj na približno. Pogledali smo še statistiko smrtnosti zaradi oslovskega kašlja. Iz grafa je bilo očitno, da je smrtnost stalno upadala, mnogo prej kot so v letu 1957 uvedli množično cepljenje. Dr. Gordon Stewart je v študiji o cepivu proti oslovskemu kašlju, ki je proučevalo učinkovitost in tveganja zaključil, da cepivo ne daje dojenčkom NOBENE zaščite, poleg tega pa je tudi potencialno nevarno: 50 % dojenčkov je imelo na cepivo hude reakcije. Tudi Peter Aaby v študiji zaključuje, da je med otroki, ki so prejeli cepivo Di-Te-Per (»Per« je cepivo za oslovski kašelj) petkrat večja nevarnost, da bodo umrli, kot tisti, ki tega cepiva niso prejeli. Tennpeny-jeva je predstavila tudi študijo na pavijanih. Osupljivi izsledki so: oseba, ki je cepljena s cepivom Di-Te-Per ali drugim aceličnim cepivom za oslovski kašelj lahko postane nesimptomatski prenašalec. Cepljenje oseb okoli otroka (mama, oče, sorojenci, stari starši) povečuje tveganje prenosa oslovskega kašlja na otroka. Cepljenje nosečnic je sploh zgodba zase, saj so strokovnjaki sami zapisali, da ni opravljene nobene študije, ki bi dokazala varnost ponavljajočih se doz cepiva za oslovski kašelj pri nosečnicah. Dr. Tenpenny-jeva je poudarila, da na podlagi študij že dvajset let vemo, da ni nobene direktne povezave med številom protiteles in zaščito pred oslovskim kašljem. Med učinkovitostjo cepiva in zaščito pred boleznijo ni povezave. Učinkovitost cepiva pomeni, da so v vas vnesli tujke in razvili ste protitelesa, a ta protitelesa vas ne ščitijo pred boleznijo. Celo sam WHO priznava, da ni znano, kakšen vpliv imajo protitelesa na zaščito pred boleznijo. Cepiva torej NE ŠČITIJO pred infekcijo. Cepiva POVZROČIJO bolezen. V nadaljevanju je dr. Tenpenny-jeva spregovorila še o problematičnih sestavinah cepiv – predvsem o želatini in aluminiju – ki povzročajo alergije, kar potrjujejo znanstvene študije.

Po odličnem in zdravem kosilu med katerim sem spoznala nekaj novih ljudi, je bila na vrsti mag. Mojca Vozel. Spregovorila je o samozdravljenju s hrano. Še posebej zanimivo je bilo, ker nam je na konkretnem primeru pokazala, kako ji je uspelo izboljšati zdravje otroka z nevrološkimi poškodbami. Otrok je imel vrsto nevroloških poškodb – motnje ravnotežja in koordinacije, izguba očesne stika, motnje pozornosti, slab kratkoročni spomin, zamegljen vid, počasen in prekinjen govor, kričanje ponoči, močno nočno potenje … Poškodovano je bilo tudi črevesje: stalne bolečine v trebuhu, shujšanost, inkontinenca … Otrok je imel poškodovane 4 možganske centre: center za govor in komunikacijo, center za odvajanje, center za ravnotežje in koordinacijo ter center za spomin in učenje. Dobil je diagnozo avtističnih motenj. Mojca je iznašla prehranski režim, ki je otroku pomagal do očitnega izboljšanja. Vseboval je surovo mleko in druga surova visokomaščobna živila, iz prehrane je izločila ves gluten, prehranskih dopolnil ni uporabljala… Zaupala nam je sestavo jedilnika in recept za čistilno-varovalini napitek za težke kovine, ki pospeši odvajanje težkih kovin iz telesa in pospeši limfo. Pri otroku so po njenem prehranskem režimu v sedmih letih in pol postopoma izginjale naštete težave, izgubil je simptome avtizma, nevroloških težav nima več. Pri 14. letih so mu umaknili odločbo. Danes je običajen najstnik, zelo fizično spreten in poln energije.

Holistični prispevek k okrevanju po cepljenju z izkušnjami iz svoje prakse kot bioresonančna terapevtka nam je predstavila mag. Karin Rižner, univ. dipl. biologinja. Super jo je bilo poslušati. S statističnimi dejstvi nam je pokazala, da imamo epidemijo kroničnih bolezni in nevroloških motenj. Zelo mi je dalo misliti dejstvo, da bo po statistični napovedi ameriškega CDC leta 2040 avtist vsak drugi otrok. Si predstavljate?! A ni nujno, da bo res tako. Ozaveščeni si bodo lahko pomagali. Kako?

Če poznaš vzrok, lahko poiščeš tudi rešitve. Rižnerjeva je kot vzrok za epidemijo teh bolezni navedla genom in epigenetske vplive iz okolja. Slednji imajo večinski vpliv na naše zdravje: hrana, voda, zrak, cepiva, zdravo okolje doma … Dva ključna dejavnika zdravja sta pomanjkanje hranil in toksičnost telesa. Opredelila je tudi, kateri otroci so pri cepljenju še posebej dovzetni za poškodbe: imajo genetsko šibkost zaradi genov, ki so pomembni za metilacijski cikel in posledično za razstrupljanje ter naštela pomanjkanje katerih hranil je tipično zanje. Drugi del predavanje je bil izrazito praktičen – kaj vse vpliva na naše zdravje, pa na to pogosto pozabljamo. Sledil je del o umirjanju alergičnega stanja s konkretnimi živili, ki se jih je treba izogibati in katera je treba vključiti. Še posebej koristen se mi je zdel program za sanacijo črevesja v štirih korakih in številne možnosti, kako se lahko razstrupimo in iz telesa izločimo težke kovine.

Želim si, da bi čim več staršev izvedelo za ta predavanja, saj je bilo v njih resnično veliko koristnih informacij, ki mi bodo v pomoč.

Hvala ekipi Združenja za naravni razvoj za odlično organiziran dogodek in izbiro cateringa, saj smo bili med vsemi odmori postreženi z zdravimi in polnovrednimi prigrizki ter odličnim kosilom. Veselim se ponovnega srečanja!

Mamica A. Š.

 

  P1070286 P1070289 P1070290 P1070291 P1070295 P1070313 P1070315


2021 © Združenje za naravni razvoj  |  Politika zasebnosti  |  Pogoji uporabe