X

Priporočamo: spletna stran Prvinska hrana

V duhu povezovanja smo se odločili uvesti rubriko PRIPOROČAMO. V njej vam bomo predstavljali srčne ljudi in organizacije, ki s svojim delom pomagajo na področju naravnega razvoja. Rubrika ni sponzorirana.

Danes vam predstavljamo Mojco Vozel in njeno delo. V preteklosti ste gotovo kdaj pokukali na blog Med in mleko. Mojca Vozel ga je pisala vrsto let, z leti pa je njeno ukvarjanje s prehrano prerastlo ljubiteljsko posvečanje. Tako je pred kratkim ugledala luč sveta spletna stran www.prvinskahrana.si.

Na spletni strani boste našli znanja o hrani in prehranjevanju, ki jih Mojca črpa iz starih in novih virov, od antropologov, nutricionistov, zdravnikov, popotnikov, menihov. Mojca ne diktira, kaj je prav in kaj je narobe, pač pa predstavlja možnosti in poziva k tolerantnemu odnosu do vseh prehranskih režimov. Vsak človek mora prisluhniti svojemu telesu, kaj potrebuje v danem trenutku.

V branje vam priporočamo Mojčine članke: Izbiraj hrano koristno v ritmu dneva in letnih časov, zdravilna in čistilna moč sadja, Sladkor: katerega uporabiti, Rak in moč surove hrane, Zmote o medu, Zakaj najstniki ljubijo nezdravo hrano in številne druge.

Mojčin pogled na hrano je širši od zgolj prehranskega vidika. Že dolga leta namreč spremlja mednarodne korporacije in njihovo družbeno odgovornost, opazuje, kako kapitalizem spreminja našo hrano, antropološko raziskuje prehranske kulture, analizira vplive materinega mleka na zdravje otrok in svetuje doječim materam.

Izdala je tudi knjigo o vplivu hrane na zdravje Hrana za zdravje družine in knjigo Želim dojiti, priročnik o dojenju. O prehrani predava  tudi različnim skupinam (otroci, šolarji, podjetja, društva …) in organizira delavnice.

Pokukajte na njeno spletno stran, kjer vas čaka veliko koristnega. Lahko zastavite tudi vprašanje v FB skupini Prvinska hrana.

Mojca, iskrena hvala za tvoj doprinos na področju naravnega razvoja!


2021 © Združenje za naravni razvoj  |  Politika zasebnosti  |  Pogoji uporabe