V Zadru bo v nedeljo, 21. oktobra 2018 med 11. in 12. uro protestni sprehod za odpravo obveznega cepljenja. Podporo jim bo z udeležbo na protestnem sprehodu izrazilo tudi naše Združenje za naravni razvoj. Vabljeni, da se nam pridružite. Vsi, ki bi se želeli udeležiti protestnega sprehoda, se nam čim prej javite na [email protected] (Zadeva: ZADAR) in v primeru večje udeležbe organiziramo avtobusni prevoz.

Objavljamo nagovor organizatorjev:

Dragi starši in vsi, ki se zavzemate za odpravo obveznega cepljenja!

Vabimo vas, da se nam pridružite na protestnem sprehodu, s katerim bomo izrazili svoje izredno nezadovoljstvo s sistemom cepljenja na Hrvaškem. Mnogi med vami se soočate s sistemom, ki vas omalovažuje ob poskusi prijav neželenih učinkov cepljenja vaših otrok. Verjetno ste izpostavljeni kritikam zaradi odlaganja cepljenja zaradi porušenega zdravja vaših otrok ali zaradi nezmožnosti sistema, da vam zagotovi varnost vaših otrok. S tem je porušeno zaupanje v celotni sistem. Poleg tega ste deležni tudi neposrednemu ali posrednem kaznovanju, ker poskušate zaščititi ali želite povrniti svojim otrokom zdravje (denarne kazni, pogovor s socialno službo, nezmožnost obiska vrtca).

Obstoječa obveznost cepljenja ni vzdržna v sistemu, ki deluje samo pri vnosu cepiva, od tega sistema pa ne morete dobiti popolne informacije niti pred niti po cepljenju. Pri porušenemu zdravju otroka se lahko pomoči samo nadejate.

Pridružite se nam na tem sprehodu in javno izrazite svoje nezadovoljstvo!

Organizatorji protestnega sprehoda: Hrvaško združenje staršev aktivistov, FB stran Glupače, Cijepljenje – pravo izbora