WHO dvomi v varnost cepiv

2. in 3. decembra 2019 je Svetovna zdravstvena organizacija v Ženevi gostila svetovni vrh o varnosti cepiv. Kamera je ujela najvišje zdravstvene uradnike, ki so priznali, da ne vedo, če so cepiva varna. Hvala za odličen video, Del Bigtree!

Prof. Heidi Larson, profesorica antropologije, projekt o zaupanju v cepiva: Potrebujemo veliko več investicij v varnostne študije. … Na fakulteti si lahko srečen, če o cepivih poslušaš pol dneva v vsem času študija! … Brez dobre znanosti ne moremo imeti dobre komunikacije.

Dr. Soumya Swaminathan, vodilni znanstvenik pri WHO, pediater: Do smrti je prišlo zaradi  določenega cepiva.

Dr. Martin Howell Friede, Koordinator, Iniciativa za raziskavo cepiv pri WHO: Adjuvansov v cepiva ne dajemo, ker to hočemo… Največje skrbi, ki jih vidimo v zvezi z zdravjem so obtožbe o dolgoročnih (neželenih) učinkih. 

Dr. Stephen Evans, profesor farmakoepidemiologije, London: adjuvansi pomnožijo število nežeelnih učinkov.

Dr. David Kaslow, zdravnik, predsednik, Essential Medicines, Program razvoja zdravil PATH Center za inovacijo cepiv in dostop (CVIA): To je prava uganka, kajne?

Dr. Marion Gruber, direktorica, Pisarna za raziskovanje cepiv in pregledni center za evalvacijo in raziskave, FDA: Klinični poskusi pred pridobitvijo licence za prodajo morda niso dovolj dobre.

Dr. Bassey Okposen: program manager, Nacionalni center za imunizacijo (NERICC), Nigerija: So bile kdaj narejene raziskave o tem, kako cepiva vplivajo eno na drugo, saj jih otroci dobijo v kratkem časovnem obdobju – navzkrižne reakcije?

Dr. Robert Chen, znanstveni direktor, Brighton Collaboration: Imeti moramo statistične podatke, da lahko začnemo odgovarjati na vprašanja.

Če se vodilni na področju cepiv sprašujejo o varnosti cepiv, ni čudno, da se tudi mi.

  


2023 © Združenje za naravni razvoj  |  Politika zasebnosti  |  Pogoji uporabe